Veelgestelde vragen

Om u zoveel mogelijk antwoord te geven op uw vragen hebben wij een groot aantal van deze mogelijke vragen verzameld en hierbij een passend antwoord gezet.

Mocht u naar aanleiding hiervan toch nog vragen hebben dan kunt u ons bereiken via de chat rechtsonder op de website, het contactformulier op onze website of via ons emailadres [email protected]

Ik heb een vraag over de vis

Ik lust geen schaal of schelpdieren

In de visbox kunnen schaal of schelpdieren zitten. Hou je hier niet van of ben je allergisch. Dan kan je dit aangeven bij de bestelnotities tijdens het afrekenen. Wij zullen je een aangepaste visbox sturen zonder schaal of schelpdieren.

Kan ik bij jullie ook specifieke vissoorten bestellen?

Nee, wij bepalen aan de hand van de vangst welke vissoorten er in de visbox komen. Wij kunnen geen garantie’s doen dat een vissoort in de visbox zal zitten omdat het niet bekend is of de vis ook gevangen wordt.

Hoe vers is jullie vis?

Op het moment dat de vis wordt gelost vanaf de kotter wordt het gesorteerd, schoongemaakt, ingevroren en verzonden. Wij proberen dit tijdsbestek zo kort mogelijk te houden zodat de vis zo vers mogelijk is.

Waarom vriezen jullie de vis in?

Omdat vis een kwetsbaar product is willen wij voorkomen dat het gaat bederven. Door de vis snel in te vriezen behoudt het zijn smaak en wordt het vers afgeleverd.

Als jullie de vis invriezen dan is de vis toch niet meer vers?

Dit is niet waar. Zoals de voedingswijzer het omschrijft: “Een essentieel punt van ‘vers’ is: niet verouderd. Of in andere woorden: niet of nauwelijks blootgesteld aan de schadelijke inwerking van zuurstof, bacteriën of schimmels. En dit alles zónder dat het product is bewerkt met conserveringsmiddelen of -methoden”. Onze vis is dus heel vers!

Hoe kan ik jullie vis het beste ontdooien?

De beste manier om vis te ontdooien is de vis de avond voordat je de vis gaat bereiden in de koelkast te leggen. Zo ontdooit de vis maar blijft het toch gekoeld.

Wil je de vis sneller ontdooien dan kan je de vis in een pan met water leggen. Controleer of de vis ontdooit is door er lichtjes op te drukken.

Wil je de vis echt snel ontdooien dan hebben de meeste magnetrons een vis ontdooi stand.

Onze voorkeur gaat uit naar de 1ste methode.

Is jullie vis ook gezonder?

Ja, omdat onze vis direct vanuit de zee naar jou wordt toegestuurd, hoeven er geen extra conserveringsmiddelen, antibiotica’s of e-nummers aan de vis worden toegevoegd. Dit maakt de vis dus extra gezond.

Hoe kan ik de vis het beste bereiden?

Bij onze visboxen zitten visrecepten van de vissersmannen. Een visserman weet het beste hoe hij de vis het lekkerste kan bereiden. Daarom hebben wij hen gevraagd om de lekkerste recepten met ons te delen en wij delen die weer met jou. Kijk ook op onze visrecepten pagina.

Moet ik de vis nog schoonmaken?

Nee, de vis wordt door ons schoongemaakt. Je hoeft dus geen ingewanden meer te verwijderen.

Ik ben nog niet overtuigd, zijn jullie echt zo goed?

De enige die dat kunnen beoordelen zijn onze klanten. Op onze recensiepagina kunnen onze klanten een bericht achterlaten. Oordeel zelf!

Ik heb een vraag over de levering

Wat is de levertijd van mijn visbox?

Wij verzenden 1 keer per maand onze versevisbox. De afleverdatum kan je bovenaan de website in de blauwe balk vinden.

Wat gebeurd er met mijn versevisbox wanneer ik niet thuis ben tijdens de levering?

Wij zijn heel precies met onze levering. Je hoeft maximaal maar 1 uur thuis te blijven. Dit wordt de avond voor bezorging naar jou gecommuniceerd.

Indien je niet thuis bent tijdens de levering van de versevisbox wordt als eerste geprobeerd om de visbox bij 1 van jou buren af te leveren. Hierbij wordt vermeld dat het om een diepvriesproduct gaat. Als dit niet lukt zal de bezorger telefonisch contact met je opnemen over de levering. Als je echt niet in staat bent om het pakket aan te nemen zal het pakket worden meegenomen. Hierna zullen wij van de versevisbox een nieuwe afspraak met jou inplannen voor het afleveren van de visbox. Hier zijn wel extra bezorgkosten(€15,-) aan verbonden. De vis blijft tijdens dit hele proces bevroren en zal niet ontdooien.

 

Kan ik mijn product ook laten bezorgen op een ander adres dan mijn factuuradres?

 

Ja dat kan. Bij het plaatsen van uw bestelling kan je aangeven of de bestelling op het factuuradres of op een willekeurig ander adres (bijvoorbeeld jouw werkadres) moet worden afgeleverd. Houd hiermee wel rekening dat wij tussen 17:00 en 22:00 bezorgen.

Hoe verzenden jullie de visbox?

Wij verzenden onze producten via geconditioneerd vriestransport. Dit betekent dat de versevisbox ook tijdens transport bevroren zal blijven zodat het zo vers mogelijk bij jou aankomt. Als je het pakket ontvangt raden wij je aan om de vis direct te koelen, te consumeren of in te vriezen.

Kan ik mijn visbox volgen?

Ja, 1 dag voor de verzending ontvangt je een e-mail met een aflever afspraak en track and trace code zodat je precies weet wanneer de versevisbox bezorgt wordt.

De bezorger is al 30 minuten te laat, wat moet ik nu doen?

Als de bezorger meer dan een half uur te laat is, dan kunt u bellen met onze bezorgdienst op telefoonnummer 079-3634179. Zij kunnen jou vertellen wat er met je visbox aan de hand is en of hij nog wordt bezorgt.

Hoeveel kost de verzending?

Wij verzenden via een vriestransport. Deze transportdienst is prijzig €15,-, maar het is de enige manier waarmee wij kunnen garanderen dat onze vis in de beste conditie bij je aankomt. De 1ste bezorging zit bij de prijs in.

[ /accordion-item] [accordion-item_inner title=”Waarom verzenden jullie maar 1 keer per maand?”] [/accordion-item_inner]

Dit doen wij omdat wij niet meer capaciteit hebben om vaker te verzenden. Wij hopen in de toekomst te kunnen groeien naar meerdere keren verzending per maand.

Kan ik ook vanuit België een visbox bestellen?

Helaas kunt u nog geen visbox in België bestellen. Dit komt omdat wij dit qua logistiek en versheid nog niet kunnen regelen. Wel is het zo dat dit op onze verlanglijst staat om mogelijk te maken.

Ik wil de visbox graag retourneren, kan dat?

Omdat wij met versproducten werken kan dit helaas niet. Wel willen wij natuurlijk tevreden klanten. Ben je niet tevreden over de visbox dan kan je contact opnemen via ons contactformulier of stuur een email naar [email protected].

Ik heb een vraag over de betaling

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Je kan op onze website met iDeal, Creditcard en Paypal betalen. Wilt je op een andere manier afrekenen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of stuur een email naar [email protected]

Zit er BTW op de visbox?

Vis valt in de 6% BTW categorie. De prijzen op onze website zijn inclusief de 6% BTW die wij moeten heffen.

Is de betaling in een beveiligde omgeving?

Ja, wij maken voor de betalingen gebruik van een betaalprovider. Deze provider garandeert een veilige betaalomgeving waarin uw gegevens veilig zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken over jou gegevens.

Waar kan ik een kortingscode invullen?

In de winkelmand en op de afrekenpagina zijn er mogelijkheden om een kortingscode in te vullen.

Ik heb een vraag over het verse vis abonnement

Wat is het verse vis abonnement?

Het verse vis abonnement is het gezondste abonnement van Nederland. Je bent elke maand verzekerd van de beste vis en je profiteert van de gunstigste prijs.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Je kunt het versevis abonnement op onze website met iDeal en Creditcard betalen. Elke maand zal er dan een automatische incasso plaats vinden om het abonnement te betalen.

Wilt u op een andere manier afrekenen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of stuur een email naar [email protected]

Zit er BTW op het verse vis abonnement?

Vis valt in de 6% BTW categorie. De prijzen op onze website zijn inclusief de 6% BTW die wij moeten heffen.

Is de betaling in een beveiligde omgeving?

Ja, wij maken voor de betalingen gebruik van een betaalprovider. Deze provider garandeert een veilige betaalomgeving waarin uw gegevens veilig zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken over jou gegevens.

Ook de automatische incasso betalingen lopen via deze beveiligde omgeving.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Dat kan heel makkelijk, stuur een email naar [email protected] en wij zullen jouw annulering doorzetten.